KM2 Kaos. Resultat

377

KM 2 2022

Tema Kaos

Domare: Jan Zettergren

 

Inlämnat 24 bilder

Utvalda 13 varav 1 är favorit (nummer 9)

Många hade valt att tolka kaos som oordning eller röra. Kanske en helt naturlig väg att gå. Jag har valt ut de bilder som jag kände också hade en bredare tolkning.

1 Aula Medica, en vacker och intressant bild med alla sina facetter. Mannen som har bråttom, gruppen som pratar och ett kaosartat bygge.

2 Kaos bland Hammarbyfans, ett oönskat kaos? Ett stökigt kaos? Ett rökigt kaos? I dessa dagar skulle det kunna vara ett hemskare kaos som avbildas. En bild att hat-älska. Inte skön att titta på men full av känsla.

4 Skrivbordslådan, ja vi har säkert alla något liknande. Och mitt i detta kaos finns ofta det vi söker. Det gäller bara att hitta det igen. Tänkvärt porträtt av vardagen med kaostema.

6 T-banekaos, här känns det vant och svettigt. Jäkt skapas säkert ofta ur ett sätt att betvinga kaos. Mannen i rött med telefonen i handen gör att ögat stannar upp.

8 Spindelsläpp, grönt är skönt och till viss del var det nog färg som fick mig att stanna till och ta in alla de små åttabeningarna som rusar runt i sin nätbur. Kul makrobild.

9 Ring Chaos2, ett virrvarr av kaotiska ringar eller livbojar. En bild som jag väljer som favorit. Den saknar slut och saknar en början. Trots kaos ger den harmoniska bakgrunden bilden ett lugn och det går att betrakta bilden länge utan att ögat tröttnar.

11 Smedja, kanske just den antites till kaos som den initierade och kunniga känner för den till synes kaotiska samlingen av verktyg. Se bara på de fint upphängda gängsnitten till höger eller tängerna alldeles under.

12 Lada, det kaotiska förfallet. Ordningens försvinnande. Av jord är du kommen, jord skall du åter bli. Lugna nyanser, stillhet och frågar jag mig, tystnad? Total tystnad!

13 Båt, som landkrabba känns detta kaos oönskat, rent av farligt. Är det vårstädning, är det starka vindar. Känns som jobbigt att lyckas komma i ordning inför sommaren.

14 Nattrafik, med zoomen i handen, kul att lyckas med konstycket att zooma utan att skaka. Kanske stativ, men tror inte det. Bra blev det, en stadig hand och blicken sugs in mot centrum och bilen i mitten.

21 Kaos2, spännande, jag hade svårt att först hitta förankringen i bilden, men efter ett tag fastnade den just för att den ger känsla av universums kaos. Vädrets makter vill inte alltid som vi vill.

23 Vattenmätare, var går alla vattenledningar? Ett vet jag, i ett land med kalla nätter skulle kaos komma som ett brev på posten. En suck av glädje att det inte är här hemma.

24 Kaos i köket, här känner jag total samstämmighet med temat. Ombyggnad, röra och precis ”KAOS”.