Gå och titta

1033
2561536

Fotografi i Stockholm
Lust att titta på bilder. Utöver Fotografiska museet så finns det en del andra museer/gallerier att besöka. Nedan en förteckning och länkar till några.

Galleri Kontrast på Hornsgatan 8.

Galleri Korn på Hornsgatan 147, vid Hornstull. Galleriet visar företrädesvis foto och brukar vara öppet fredag kväll till och med söndag. Det är också möjligt för den som är intresserad av att hyra lokalen under ett eller två veckoslut för att ställa ut.

Sven-Harrys konstmuseum (länka www.sven-harrys.se) Eastmanvägen 10-12 (Vasaparken).Fram till den 19 maj visas ”Here´s looking at you” – 98 fotografer och 199 foton från Hasselblads Foundation collection. Foton av bl.a. Cindy Cherman, Irving Penn, Lennart Nilsson och Lars Tunbjörk.

Nordiska museet. På museet pågår en utställning ”Att fånga ögonblicket” med bilder av Kerstin Bernhard. Hon är mest känd för sina porträtt och modefotografier från mitten av 1900-talet. Hon var även en pionjär inom svenska matfotografi.

Naturhistoriska riksmuseet. Fram till den 23 augusti pågår utställningen ”Wildlife Photyographer of the Year. Den består av ca 100 bilder som valt ut av The Natural Histori Museun i London.

Fotorama på Upplandsgatan 47 är dels en ramverkstad men ställer också ut och säljer fotokonst.

Ännu några tips.
På Clarion Hotel Sign vid Norra bantorget hänger det flera spännande bilder av svenska fotografer. Där hittar du bl.a. George Oddner, Gunnar Smoliansky och Lars Tunbjörk.

På Moderna museets utställning med egna verk hänger just nu ett tiotal fotografier av Henri Cartier-Bresson. De hänger i anslutning till Matisses Apollon.