Grattis Anders

1801

En fantastisk person, nyfiken på livet, nyfiken på möten med nya människor, som anammat den nya tekniken till fullo och som fortfarande gillar att leka fyllde 100 år i lördags.

Anders Cassel, nestor inom Stockholms Fotoklubb, firade med familj och vänner där den yngsta var 0 år och den äldsta som sagt 100.

Utvecklingen har skenat fram sedan Anders i sin ungdom försökte få in någon sändning i kristallmottagaren till dagens explosion av möjligheter att kommunicera över hela världen där det går lika lätt att prata med någon på andra sidan jordklotet som med sin granne och Anders har hängt med och gör det fortfarande. Det han inte kan om t.ex. Photoshop är inte värt att veta.

Jag hade förmånen att lära känna Anders när vi bildade en grupp för närbildsfoto, och vi hade turen att få med honom i gruppen.  Han lärde oss massor om både teknik och komposition och jag tror faktiskt att han är den av oss som har mest fantasi att skapa underbara bilder av det som vi har närmast omkring oss som t.ex. bruksföremål och prydnadsgrejer som med hjälp av hans kamera plötsligt blir färgrika universum.

Även om närbildsgruppen av olika anledningar upphörde så är vi fortfarande en liten grupp som gärna träffas och tittar på bilder tillsammans med Anders och tar del av hans bra tips och råd.

Så vi räknar med att  Du håller i ett bra tag till Anders – för utifrån Ditt sätt att se på livet så har Du ju en massa nytt kvar att uppleva.