En söndagseftermiddag på Söder

1500

Med kort varsel, överhängande varningar för regn trotsade några ändå dessa “hinder” och det blev ett par timmars fotograferande kring Allhelgonakyrkan. En svår plats eftersom det är en ganska liten yta den ligger på, så distans till objektet är svårt att få. Man får ägna sig åt närstudier istället….

Vi hade givetvis för avsikt att även fota interiören i kyrkan, som är ca 100 år gammal. Den skulle bara stå som en träkyrka i några år för sedan att ersättas med en stenkyrka. Så blev det inte och träkyrkan står kvar. Lite kul faktiskt eftersom sådana sällan ses mitt i större städer.

Tyvärr var det Kyrkoval (dock kanske inte riktigt så som skylten indikerar) – vilket gjorde att dörrarna förblev låsta och vi fick vara nöjda med våra exteriöra bilder.

L1002083_1

Inga sura miner – vi avslutade det hela med en utmärkt och trevlig fika på Gunnarsons på Götgatan. Kan verkligen rekommendera äppelpajen. Mums…

En fråga – vad gäller Arkitekturfoto. Vi är vana med att se alla bilder med räta linjer. Är det då ok att visa arkitekturbilder så som jag gör med t.ex denna bild? Vad tycker du?

L1002053-Panorama

/r