Lite info kring Landsort…

1777

Hej

Jag lovade ju sist att jag skulle sammanställa lite information kring en resa till Landsort. Det här har jag lyckats skaka fram. /JD

 

Resan

Bil till Ankarudden, drygt 7 mil (ca 1 tim 15 min).

SL trafikerar sträckan med pendeltåg till Nynäsgård sedan buss 852 till Ankarudden. Restid ca 2 timmar. Beror på hur väl bytet fungerar.

Båtturen från Ankarudden trafikeras tre gånger per dag och tar ca trettio minuter. Tiderna varierar beroende på vilken dag som blir aktuell.

För mer info se http://www.waxholmsbolaget.se/webroot/documents/107/29host13.pdf. I den här turlistan visas även anslutningstrafik för att komma till och från Stockholms central.

 

Boendet

Landsort Vandrarhem (www.landsortsvandrarhem.se)

Rpiserna ligger mellan 200 – 500 sek/bädd och natt. Det är lite beroende på vilken standard man vill ha. Det finns totalt 30 bäddar på ön födelade över ett antal stugor. Samtliga har dusch och wc, en stuga saknar kök och allrum (den kan endast hyras i smaband med att annat boende hyrs).

Det finns även ett Bed & breakfast  i den gamla lotsutkiken, lite dyrare men med en fantastisk utsikt då rummen ligger 40 m ovan mark. Kan kanske vara idé och fråga om det finns möjlighet att komma upp i utkiken för fotografering. (Har inte en aning om det är möjigt men fråga skadar ju inte.)

För mer info. http://www.landsort.nu/kostlogi.html

 

Modellerna

Bortsett från det fantastiska landskapet så är det väl fågel och säl som hägrar ute på Landsort. Sälarna får man nog försöka smyga sig på så gott man kan och ha ett riktigt långt tele monterat på kameran. För information om det aktuella fågelläget kan en titt på Landsorts fågelstations hemsida (http://landsort.com/birds/index.php?pos=startsida.php&lang=sv) ge lite intressant information.

 

Några intressanta sidor med mer information.

www.landsort.se

www.landsort.com

www.landsortsvandrarhem.se

www.sl.se

http://skargardsstiftelsen.se/omrade/landsort/res-till-landsort/

http://www.landsort.nu