Skanstullsbron – Arkitekturgruppens första objekt avklarat….

1409

Söndag hade vi vår första träff i Arkitekturgruppen, och uppdraget denna gång var att föreviga Skanstullsbron. Vi hade från början siktet inställd på en av Stockholmskyrkorna, men efter bra rådgivning av Olle Robin föll valet på ett lite enklare objekt – åtminstone ett som vi kunde ta alla bilder av utifrån.

För egen del var det riktigt kul att göra något helt annat… att strosa runt i stan tillsammans med andra fotointresserade. Ideén om olika fokusgrupper inom ramen för Stockholms Fotoklubb är jättebra och säkerligen kommer massor med spännande material från dessa grupper framöver.

Som sagt – Skanstullsbron skulle det vara och vädret höll sig lyckligtvis på rätta sidan om vått och kallt, även om skyarna låg tunga och hotande över Stockholm. Fotomässigt bättre än med gassande sol och skyarnas gråskala ger samtidigt lite mer dramatik till bilderna.

Denna första gång irrade vi lite planlöst runt bron. Lyckligtvis hade vi Wivi-Anne med oss som guide – så att vi åtminstone hittade rätt väg. Nästa gång skall vi ha lite mer struktur på vår vandring. Kanske en termos med kaffe inte är så dumt heller. Vi får lära oss längs vägen hur vi får mest ur sådana fototräffer utomhus. Kul skall det iallafall vara!

När jag såg mina egna bilder efteråt insåg jag att jag inte riktigt hade löst uppgiften – att fotografera bron. Däremot hade jag frestats av alla möjliga andra motiv, båtar, hus osv. Egentligen borde jag ha krupit runt bron på alla fyra och provat hittat spännande fotovinklar för att få den där ena bilden som tål inramning och plats i mitt eget “photo-hall of fame”. Men nej – det blev bild av bron men inte något som når konstnärliga höjder för egen del…. 🙂

Men det är helt lugnt. Med tanke på att det kommer fler träffar snart blir det säkert bilder som blir riktigt fina. Inte minst för att det i denna som i alla grupper finns fotografer med mycket kunnande och lång erfarenhet och som gärna delar med sig. Det är väldigt kul att lära sig mer om foto.

Stort tack för en trevlig söndagsutflykt. Planering för kommande event är strax igång…

—-

Här är en av Ingas bilder som jag tyckte fångade bro-uppdraget riktigt fint… Övriga bilder finns under Arkitekturgruppens Galleri.

Inga- Skanstull