Gatufotogruppen i nya lokaler

1586

Onsdagen 16 januari träffades Gatufotogruppen (GFG) i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsholmen.

Helt tack vare Sven-Olofs initiativ har vi fått en plats att vara på. Ett ställe där vi kan titta på bilder via en projektor, sitta tillsammans runt ett bord och dessutom hör alla vad alla säger.  Det här var ett riktigt “lyft” för möjligheterna att utveckla gruppen.

Snabbt dyker alla upp och börjar packa ur ryggsäckarna. Kameror och fotoböcker åker upp på bordet och alla börjar intressera sig för varandras utrustning och den litteratur som tagits med.

 

 

Alla börjar givetvis fotografera varandra med olika mått av lekfullhet. Mobiltelefonens kamera är flitigt i bruk, både på gatan och på mötet.

 

 

När takbelysningen släcks och projektorn går igång ökar koncentrationen, samtidigt som kommentarerna haglar i luften.

 

 

 

Efter alla bilder ”på sticka” kan det vara lagom med en kaffepaus. Kvällen avslutas med påsiktsbilder samt upprättande av handlingsplan för kommande månads fotografering.

Under kvällen togs ett drygt hundratal bilder, alla dokumenterar i stort sett samma företeelse. Människor som bläddrar i böcker, plockar med kameror eller äter. Samtidigt som man tittar på bilder och låter samtalet vara både högljutt och livligt. Det var en trevlig kväll i glada fotografers samvaro. Fotografer som är ivriga att utmana sig själva med kamera i högsta beredskap på stan.

 

Vi är 13 personer i gruppen och vi var 10 runt bordet vid det här första mötet på Studieförbundet. Vi kommer att träffas en gång per månad under våren.