Min fotoresa till Marrakesh med Let me Italian you. 

1518


När erbjudandet om att åka med till Marrakesh kom från Let me Italian you bestämde jag mig för att följa med. Priset var $ 270:- för 3,5 dagars fotoresa och man kunde lägga till extra nätter för € 20:-/natt. De flesta kom dagen innan.

Ganska tidigt efter att anmälningstiden gått ut upprättades en Facebookgrupp där alla deltagarna var med. Det var så praktiskt att kunna ställa alla frågor som kom upp längst vägen och även läsa andras frågor.
Arrangören frågade vilka som ville följa med ut på kvällarna på olika restauranger och la upp länkar med menyerna, rekommenderade transporter till och från flygplatsen visade bilder på lägenheterna vi skulle bo i mm.

Vi bodde 4 tjejer i en lägenhet med 2 sovrum 2 soffor man kunde sova på om man inte ville dela rum med någon. Jag delade rum med 3 tjejer som kom från Singapore, Tyskland och Ryssland. Eftersom vi reste ensamma blev vi snabbt ett gäng som hängde ihop, lånade utrustning och pushade varandra.

Hela gruppen var otroligt bra och eftersom vi alla hade samma intressen och ganska lika  kompetens när det gällde fotografering var det jätte kul att utbyta erfarenheter idéer och se varandras bilder. Det var många olika åldrar men det märktes inte eftersom alla var så fokuserade på fotografering.

Det var 2 workshops med modefotografering. En på fredagen och en på lördagen. Väldigt bra organiserat och vi hade med oss en modefotograf, 4 modeller och en make up artist. Det kom marockanska designers som vi fick låna kläderna av.  Svårt men otroligt roligt. Efter resan fick vi skicka in 5 bilder på varje modell vid de 2 olika fotograferingarna tillsammans med de foton vi ville. Bilderna publicerades på Let me italian you’s Flickr sida. Det var otroligt kul att se allas bilder, vi hade ju varit på samma plats men bilderna var så olika.

Stora delar av Marrakesh byggdes på 1200 talet och det mesta ser ut som det gjorde på den tiden. Sättet männen klädde sig, stora portar gamla byggnader med sneda dörrar och fönster. Slitna fönsterluckor och hantverkare som satt och arbetade på de varor de sålde i sina butiker. Det var en helt fantastisk miljö och guiderna visste precis vilka ställen som var bäst att fotografera. Guiderna pratade mycket under bussresorna och Marrakesh historia, kultur mm, men väl på plats var det foto som gällde.

Let me Italian you har resor till Marrakesh, Barcelona, Lissabon, Köpenhamn, Krakow och Budapest.

Jag kan varmt rekommendera dem. Gabri och Massa gör ett fantastiskt jobb enda problemet är att de är enäggstvillingar och näst intill omöjliga att utskilja vem som är vem men det löste vi med att kalla båda Twins.

Du kan kontakta dem via email: letmeitalianyou@gmail.com
eller gå in på deras hemsida: http://www.letmeitalianyou.com

Med vänlig hälsningar
Elisabeth Hellström

Hellström Kommunikation & Media
Hagagatan 44
113 47 Stockholm

Tel: 0760-164993

bbblbbbr
Taxi
Tygfärger
Valv och vatten
Veronika bakom galler
Zoukliv
Zoukliv 2
Angelika
Angelika
Angelika Namaskar vinjett
Arabiskt fönster
Åsna med kärra.jpg
Atlasbergen
Baka bröd
Brödförsäljare
Familj med skuggor
Färgar garn
Fin port
Genom röken
Geting tjej
Katt dricker vatten och spegar sig
Kryddförsäjning
Kylda drycker till försäljning
Lampaffär
Liten blå man
Man i Souk
Man med åsna
Man med hatt
Marknadsplats
Mellan murarna
Moped med apelsiner
Moppe katt 1
Palais Namaskar
Palais Namaskar 2
Palais Namaskar 3
Port till Medina
Skuggor
Snygging med katt
Solstrålar genom tak
Söt katt i Marrakesh
Storkar på tak
Taxi
Tygfärger
Valv och vatten
Veronika bakom galler
Zoukliv
Zoukliv 2
Angelika
Angelika
Angelika Namaskar vinjett
Arabiskt fönster
Åsna med kärra.jpg
Atlasbergen