Olle Robin Månadens fotograf juni 2018

1449

Olle RobinGenom att jobba extra på Posten som brevbärare julen 1952 tjänade jag ihop till min första egna kamera – den tvåögda spegelreflexen Rolleicord.
Min äldsta prisbelönta bild är från Almunecar 1953 (bild nr 1).

Sedan den tiden har jag haft fotografi som hobby. Min mest aktiva period som fotograf var åren i början av 1960-talet. Förutom familjen som motiv (nr 2) hade jag ambitionen att med min Leica dokumentera vad som hände i mina kvarter i Farsta (nr 3) samt verksamheter i Stockholm som var på väg att försvinna. Det var bland annat kåkstaden Hagalund (nr 4) och sjåarnas arbete i Stockholms Frihamn (nr 5).
Under de tuffa yrkesverksamma åren som följde begränsades mitt fotograferande. Det fanns inte tid för mörkrumsarbete så av praktiska skäl använde jag då mest diapositiv film. De flesta av mina diabilder förstördes i en översvämning av avloppen i Gävle år 1990.
När jag på 2000-talet blev aktiv fotograf igen gick jag 2004 över till digitalkamera efter att ha gravt felexponerat en hel rulle från ett barnbarns dop. Jag är numera en mycket nöjd användare av kameror och objektiv från Fujifilm.
Jag har på senare tid tävlat med viss framgång både utomlands och i Sverige. Eftersom mitt fotograferande är mer dokumentärt än konstnärligt är det inte lätt att få bilder antagna till utställningar utomlands. Exempel med några av mina mest belönade bilder (nr 6, nr 7, nr 8).
Här hemma blir det mest familj (nr 9), gatufoto (nr 10) och natur (nr 11).
ollerobin@gmail.com
+46705302581
ollerobin.se

bbblbbbr
nr 05 Frihamnen.jpg
nr 06 Billiards.jpg
nr 07 Bo-peep.jpg
nr 09 Lotta Q.jpg
nr 10 Food truck.jpg
nr 11 Chrysomela lapponica.jpg
nr 01 Shelter.jpg
nr 02 Fiat.jpg
nr 03 Farsta.jpg
nr 04 Hagalund.jpg
nr 05 Frihamnen.jpg
nr 06 Billiards.jpg
nr 07 Bo-peep.jpg
nr 09 Lotta Q.jpg
nr 10 Food truck.jpg
nr 11 Chrysomela lapponica.jpg
nr 01 Shelter.jpg
nr 02 Fiat.jpg
nr 03 Farsta.jpg
nr 04 Hagalund.jpg
nr 05 Frihamnen.jpg
nr 06 Billiards.jpg