Fokusgrupper

Fokusgrupper och bloggar

Det finns flera fokusgrupper inom ramen för Stockholms Fotoklubb.
Följ gärna länkarna nedan för information om fokusgrupperna och hur du kommer i kontakt med dem.

Aktiva

• Gatufoto
    • Hösten 2012 startades Gatufotogruppen som en underavdelning till Stockholms Fotoklubb. Vi träffas varje månad för att diskutera bilder och utvecklas tillsammans. Välkommen in, titta runt bland våra bilder!
      Tveka inte att kommentera om Du ser någon bild Du tycker bör kommenteras! Vill Du komma i kontakt med Gatufotogruppen så gör Du det enklast via e-post till hans.wahlgren(at)gmail.com
  • Konstfoto
    • Är du intresserad att vara med skicka ett mail till Birgitta Bratthall eller meddela henna via Messenger på Facebook. I denna fokusgrupp hålls inga möten. Diskussioner, bildvisning etc sker på Facebooks sida.Under Augusti är temat ”Struktur”, vilket ändras varje månad. Intressant grupp att var med i, också för att det här går att ta ut svängarna bild, kompositions-mässigt och även vad gäller efterarbetet i bildbehandlingsprogrammen.
  • Naturfoto
  • Marinfoto
    • Jorden består av till ca 75% vatten, resten är till för att förtöja vid!(en gammal sjöbjörns sätt att betrakta världen). Stockholm är ju omgivet av vatten och kallas ju även Nordens Venedig.
      Vad är väl då naturligare att de samlas som är intresserade av hav, marina miljön i och vid vatten, skärgård, flytetyg alltifrån vrak till gigantiska kryssningsfartyg och sist men inte minst vårt maritima kulturarv. Vintertid har en del av vattnet frusit och erbjuder unika scenerier och utfärder.
      På dessa grunder bildade vi inom Stockholms Fotoklubb en Marinfotogrupp som samlas en gång per månad och tittar på varandras bilder som beröms och kritiseras samt hur bilderna kan förbättras, under gemytliga former.
      Fotopromenader längs våra stränder och båtutflykter arrangeras. En del tid ägnas även åt teknik, bildbehandling mm.
      Vad krävs då för att bli medlem i gruppen? Självklart intresse av det maritima samt en kamera för övrigt ett glatt humör och positivt tänkande.
      Välkommen till vår grupp det finns plats för några flera medlemmar.

Gruppen består idag av nedanståend aktiva medlemmar:

Börje Almqvist
      Marie Bohm
      Jerker Hansson
      Peter Hellman
      Jan Huldt
      Karl Kottenhoff
      Jörgen Lagerkrantz
      Inga Nathorst
      Ulf Schloss (sammankallande)
      Wivi-Anne Selestam
      Olle Tillberg
      Bo Zachrisson

• Tävlingsgruppen
  • Utställningsgruppen
  • Bildspelsgruppen
    • Att visa upp bilderna på ett intressant sätt är ett skapande i sig. Vår grupp vill utforska möjligheterna inom bildspel och du är välkommen att höra av dig om du tycker det verkar intressant. Hör av dig till kottenhoff(at)ownit.name
    • Möten i höst (hör av dig till kottenhoff(at)ownit.name om du vill vara med)
      • Tisdag 24 oktober kl 18.30
      • Tisdag 21 november kl 18.30

Ansvariga för fokusgrupperna

Maila kontaktpersonerna om du är intresserad av att gå med i någon av fokusgrupperna. Klicka på respektive grupp nedan.

Vilande

• Ljussättning (Vilande)
  • Närbild (Vilande)
  • Porträttfoto (Vilande)