12 januari25 mars

Efter grundförstärkning och renovering kan nu Liljevalchs öppna portarna igen för Vårsalongen på Djurgården. Golven är nylagda och väggarna nystrukna men i övrigt är allt sig likt i denna klassiker.

En trevlig utställning men väldigt lite fotografi. Mycket textil och en hel det papperslek. Flera tänkvärda verk men också i mina ögon flera skrämmande bilder. Passa på att gå in på deras webbsida och titta innan besöket. Det gjorde nu inte jag, och därför kanske intrycket blev rörigare än nödvändigt för mig.

Den vackra fisken i akryl på linneduk av Monika Wennergren välkomnade oss vid kaféet.

Men Bea Szenfelds handklippta “dockor” av barn var svårare att ta till sig, men de var ju grafiskt intressanta

Något som direkt fick mig att tänka på Konstfotogruppens tema för månaden “fyrkant” blev Petter Kreuger och hans Diorama Jubé orange au vert.

För den Yogaintresserade fanns Stefan Bennedahls verk Andas in – andas ut. Ett år med Yoga. Totalt 365 yogafigurer i keramik på träplattor.

Besök utställningen, om inte annat är det en fin inspirationskälla även om fotografin fått stå tillbaka i år, kände jag.

Utanför ringlade kön även på en fredag förmiddag.

På vägen hem, ta tillfället i akt och besök Nordiska Museet och titta på deras utställning “Mitt 50-tal”. Nylonstrumpor, korsetter, slanka midjor och vippiga kjolar för att bara nämna lite av det som fanns. Dessutom en fotoutställning “Att fånga ögonblicket”. En utställning med både kända och sällan sedda bilder av Kerstin Bernhard som tillsammans ger perspektiv på en fotograf som gick sin egen väg.

En prickig delikatess från 50-talet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here