Livslopp
– ögonblick i livet

En utställning om livet och åldrande.
Vem är du? Vilket liv har du haft?
Två foton – ett gammalt och ett nytaget.
Det blir Livslopp.

Jag följde Sven-Olofs uppmaning och gav mig tillsammans med hustru till Hornsgatan 8 och Galleri Kontrast på vernissage med bubbel.

44 internationella fotografer möter äldre som bor på äldreboenden i Oslo, Malmö och Stockholm. Fotoprojektet startade 2011 på Paulus äldreboende i Oslo.

Vad är detta kan man undra, jo det är en resa i tiden och på samma gång en uppmaning till oss som besökare att njuta av livet. Bejaka den värld du bor i och njut i stunden.

Du kommer att gå optimistiskt från dessa livsöden. Vi hade förmånen att också träffa 104-åriga Gunni (Gunvor) Wiren som arbetat sitt liv som sekreterare i kammarrätten. En fantastisk dam med smak på livet och som kände glädje av uppmärksamheten kring sig på vernissagen.

Under hennes bilder kan vi läsa:

1914
Jag är åtta eller nio månader när kortet tas sommaren 1914. Jag är född den 10 december 1913 i Örnsköldsvik. Min familj var på picknick i Krylbo. Solen sken…

2017 Gunni Wiren (104 år) sitter under en lampa i sin lägenhet på Attendo Kullen äldreboende på Ekerö. Jag älskar att läsa deckare, gärna på engelska. Jag har bestämt mig för att trivas i livet…
Foto: Johan Sundgren

Bilden av vacker sommarkärlek gav iallafall oss, känslan av att vi fått vara med om en fin utställning och att vi sett något vi gärna kommer ihåg. Vi önskar att fler tar tillfället i akt, och besöker Galleriet på Hornsgatan 8. Ni blir inte besvikna.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.