Livslopp – Aktuell utställning på Galleri Kontrast

394

LIVSLOPP – – fokus på livet och en värdig ålderdom.
27 januari – 25 februari

Vernissage lördag 27 januari kl. 12-16

Upplev historierna, minnena och de magiska ögonblicken när 30 internationella fotografer möter några av de som bor på äldreboenden i Oslo, Malmö och Stockholm.
År 2011 startade foto- och livsskildringsprojektet Livslopp i Oslo. Nu visas en uppsättning nyproducerade svenska historier tillsammans med några av de norska historierna från Livslopp på Galleri Kontrast.

Vem är du? Vilket liv har du haft? Vilka upplevelser har du med dig? Livslopp ger en möjlighet för att reflektera över vilken roll äldre spelar i vårt samhälle idag.
Som betraktare får du se den äldre genom fotografiska minnen och du får en inblick i många olika livsöden. Två foton – ett nytaget och ett gammalt. Till det en berättelse om livet däremellan. Det blir Livslopp.

En utställning om livet, värdighet och åldrande.

Medverkande fotografer:

LARS DAREBERG (Sverige), JOHAN SUNDGREN (Sverige), ERIK LUNDBACK (Sverige), ANNA ÅBERG (Sverige), SEVERUS TENENBAUM (Sverige), ANNA MATTSSON (Sverige), JOHAN PAULIN (Sverige), MARTIN OLSSON (Sverige), ROBERT ELDRIM (Sverige), HÅKAN LINDGREN (Sverige), HANS OLAV FORSANG (Norge), JAN JOHANNESSEN (Norge), MARIE HALD (Danmark), PER-ANDERS ROSENKVIST (Norge), ELLEN LANDE GOSSNER (Norge), JONAS BENDIKSEN (Norge), MARCUS BLEASDALE (UK), AGNETE BRUN (Norge), PETER DENCH (UK), SIGURD FANDANGO (Norge), MARIANNE OTTERDAHL-JENSEN (Norge), JOHAN BRUN (Norge), ED KASHI (USA), KARIN BEATE NØSTERUD (Norge), ESPEN RASMUSSEN (Norge), EIVIND H. NATVIG (Norge), JULIE SANDBERG (Norge), MARIE SJØVOLD (Norge), ANNE VALEUR (Norge), JON TERJE HELLGREN HANSEN (Norge