Ny fotobok – Fjällnära Ljus – om landet, livet och ljuset

Thomas Jågas

790

För dig som är intresserad av naturfoto finns nu en ny bok av Thomas Jägas. Mail finns nedan om du vill beställa.

Texterna är många om den fjällnära skogens stora betydelse som ”Den sista vildmarken”. Nu är den för första gången även vördnadsfullt fotograferad! Från det flödigt guldgulsvarma i dimmorna vid morgontjärnen, till den isande djupblå, nålsticksbeströdda vinternattens himmelskupa, över järvens spårlöpa. Lavskrikans granblomsröda blixtrande vingknoge i fjällbjörkens höstpalett, och vårens mossgröna däld; där åldersgrå fäbodar ännu hukar sig under kalfjällets tundra. Hur kan en sådan myckenhet av underbart ljus rymmas innanför hårda pärmar? Med kaskader av årstidernas färgrika ljusväxlingar, ledsagad av känslig närvarotext, firar ”fotobokens magi” nya triumfer – når nya höjder – i Jågas: FJÄLLNÄRA LJUS. Anders Geidemark/N

BESTÄLL BOKEN TILL SPECIALPRIS! Beställ senast 10 oktober för 300:- plus frakt (ord.pris 350:- plus frakt). Skicka beställningen till: thomas.jagas@telia.com Leverans i slutet av oktober. Faktura kommer med boken.

OM BOKEN Bilderna är framförallt från norra Dalarna men även från angränsande delar av Härjedalen och Norge. Innehåller åtta kapitel med personliga betraktelser från det fjällnära landskapet. Se videon om boken www.facebook.com/thomasjagasphotography/ Storlek 235*290 mm, 176 sidor, över 120 bilder, hårdband.

** Bild från boken