Det var ett stort intresse i år för att lämna in sommarbilder. Styrelsen beslutade därför att samma externa domare som valde ut kollektionerna i KM3 – även valde ut sommarens ”somrigaste” och ”roligaste” bild. Vi gratulerar…

Den somrigaste bilden togs av Calle Sigrell. Grattis!

somrigaste 2014-2

Den roligaste bilden togs av Olle Robin. Grattis!

roligaste 2014-1

4 COMMENTS

1. Det ligger närmare 170 bilder under rubriken ”Sommar 2014”.
    2 bilder är utvalda av extern domare. Om övriga bilder vet man ingenting utom några där fotograferna angett sina namn i bilden. Är det nån mer än jag som tycker att nämnda bilder borde uppmärksammas/kommenteras/diskuteras /kritiseras? I alla fall i någon mån? Självklart finns en tidsaspekt och alltför många bilder kan inte diskuteras på ett klubbmöte. Men ändå. Tycker nån någonting? Själv tycker jag bl a att bilderna spretar mycket både utförandemässigt och innehållsmässigt.

• Sommarbilderna, precis som vi nu går ut och ber att få in medlemmarnas höstbilder – är inte menat att skulle hålla specifik kvalitet, snarare vara bilder som fotograferna tyckte var roliga, bra eller annat. De två bilderna som valdes ut var en spontan idé där vi bad domarna i KM 3 även välja ut en rolig och en somrig bild.

2. Tillägg till min tidigare kommentar.
    Som jag skrev tycker jag att bilderna spretar mycket bl a utförandemässigt. Jag skulle vilja ställa frågan till Er som lämnat in bilder som är oskarpa, delvis felexponerade, har bristande kontrastjustering samt har omotiverat sneda horisontlinjer. Hur tänkte Ni? Är det konstnärligt uttryck, okunskap eller bara nonchalans? Intressanta och lärorika diskussioner skulle kunna uppkomma.
    Om jag 1972, när jag såvitt jag minns första gången, visade diabilder på klubbmöte i Sth Leicaklubb visat oskarpa dior så hade halva publiken buat ut mig. Faktisk sant – sån var kvalitetskulturen på den tiden. Idag är både kameror och objektiv vassare!. Vad säger det?

• Vi kan inte alla vara lika duktiga fotografer. Tjusningen ligger också i att alla kan komma fram med bilder som för den enskilde betyder något, utan att avkrävas en viss kvalitet. Många vill säkert också experimentera med bilderna. Hursomhelst är det jättebra att du tar upp detta, för samtidigt som att alla måste få uttrycks det de vill i bilderna, så har vi alla mycket att lära. Och vem kan vara bättre att lära andra, de nya – än de som varit med länge. Jag hoppas därför att vi kan ta upp detta på nästa möte (om tid finns). Det vore tex mycket intressant och givande om du (eller några tillsammans) kunde berätta om vilka ”klassiska” krav vi alla bör ställa på de bilder vi delar med oss av.